22-08-14

Huttentocht Verwall

Nou hier komt dan mijn blogje over de huttentocht in de Oostenrijkse Verwall. Na maanden van fanatiek trainen, wandelen, grote rugzak op en me natuurlijk een beetje inlezen over het gebied waar ik naar toe zou reizen, is het dan zo ver. Ik stap op vrijdagochtend in Amsterdam in de trein richting het Oostenrijkse Landeck. Van daar uit moet ik nog een stukje met de bus om het bij wintersportliefhebbers wel bekende gebied Kappl/Ischgl te bereiken.

Op zaterdag heb ik eerst nog een dag om lekker zelf een wandeling te gaan maken. Het is in eerste instantie druilerig weer, maar niet koud en windstil. Ik heb aan de overkant van het dorp een mooi watervalletje gezien en mijn plan is daar heen te lopen, foto's te maken en vervolgens dieper het zijdal in te wandelen.

Langs het weggetje richting Visnitzalpe veel houtstapels.

De Rotwegkapelle

Jammer genoeg kun je de Visnitz-waterval alleen vanachter een hek bekijken en ik kan dus helemaal niet zulke goede foto's maken. Jammer! 

Als ik boven de boomgrens uit ben kan ik nog wel een paar mooie plaatjes maken van de Visnitzbach. Jammer van het grauwe weer en als het harder begint te regenen besluit ik om te keren.

Eenmaal op de terugweg klaart het opeens op en als 't zonnetje door breekt komen ook de vlindertjes. Ik zet de macrolens op m'n camera en amuseer me prima.

Deze prachtige Wantsen zijn het toetje van de eerste dag, ze zitten gewoon in de berm langs het weggetje naar mijn hotel. 

De volgende morgen is het dan echt zo ver, ik ontmoet de rest van de groep in een naburig dorp en na een kop koffie vertrekken we naar de eerste hut. Ik had me al van tevoren gerealiseerd dat er onderweg geen tijd zou zijn om veel te fotograferen. Maar we zijn lekker op tijd in de Frierichshafenerhütte. Terwijl sommige deelnemers nog een wandeling naar een naburig topje ondernemen, ga ik gewapend met camera een rondje lopen in de omgeving van de hut.

De Friedrichshafenerhütte, hier net voordat het zonnetje onder ging.

Heerlijk, de natuur, de stilte en het ruisen van zo'n stroompje. 

Verscholen in het hoge gras, maar ze vallen door hun kleur toch wel op, de Beierse Gentiaantjes. Ben blij met deze foto's.

Uitzicht vanaf het terras van de Friedrichshafenerhütte.

De volgende ochtend gaan we vol goede moed op weg naar onze volgende bestemming, eerst in wat nevel, daarna steelt er een koud windje op en af en toe valt er een bui. Maar het is toch genieten. En wederom zijn we lekker op tijd bij onze overnachtingsplaats, in dit geval de Neue Heilbronnerhütte. Net als gisteren laat ik de middagwandeling voorbij gaan en ga er met de camera op uit.

De Neue Heilbronnerhütte

Niet alle Gentianen zijn blauw, hier de ook heel mooie Gestippelde Gentiaan.

De veel bekendere Stengelloze Gentiaan, die vind ik trouwens nog lastig om een beetje mooi op de foto te zetten.

Waar de sneeuw nog maar net weg is bloeit deze piepkleine Alpenkwastjesbloem.

's Avonds na het eten komen er bijzondere wolken het dal in drijven. Volgens de huttenwaard is dit een teken van slecht weer op komst. Helaas heeft de beste man gelijk. De rest van de week heeft in het teken gestaan van regen, kou, hagel en natte sneeuw, aanpassingen in de route en helaas is van fotograferen niets meer terecht gekomen. Heel jammer maar dat kan gebeuren.

Als laatste wil ik toch even deze foto's met jullie delen. Terwijl we in de stromende regen over een karrenspoor liepen, kruiste deze prachtige Alpensalamander ons pad. Voor mij wel een reden om m'n compact-camera'tje te voorschijn te halen en op m'n knieën te gaan. Zo'n momentje maakt je regendag dan toch weer een klein beetje goed.

Helaas heb ik dus niet zo kunnen fotograferen als ik had gehoopt. Al met al kijk ik toch terug op een mooie en leuke week.

*****

8 opmerkingen:

 1. Leuke combi eerst een fijne wandeling en in de middag de keuze om wel of niet met de groep mee te gaan. Lijkt me dan heerlijk om er zelf op uit te trekken zoals jij gedaan hebt. Mooie bloemen, zeker dat Alpenkwastje. Mooi die wolken in het dal maar wel jammer dat het weer zo omsloeg.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het concept was ook uitermate goed Gonnie, en afgezien van de wandelingen was het ook goed toeven in gezellige hutten met lekker eten. Maar ik had meer uit het fotograferen willen halen, Enfin, nog maar een keer zoiets doen.

   Verwijderen
 2. Die week neemt niemand je meer af alleen de beleving al en het weer was eigenlijk overal slecht dus heb je nog best een hele mooie serie kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch nog veel mooie foto's ondanks het weer, lijkt mij nog steeds de moeite waard ....
  Joost

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joost het is de moeite meer dan waard. Het is een prachtig fotogeniek gebied.... als het tenminste niet onder een dikke laag wolken verstopt zit.

   Verwijderen
 4. Wat jammer dat het weer roet in het eten gooide, maar van deze eerste dagen heb je gelukkig nog fraaie beelden kunnen maken.
  Stoer hoor zo'n wandeling!

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Annemarie, wat een mooie foto's. De topper is toch wel de tweede foto van het Beierse gentiaantje, maar ook van de watervalletjes heb je er een paar mooie bij, de indrukwekkende landschappen, de vlinders, ik vind het allemaal prachtig, is ook wel een bestemming voor mij en Jeroen. Jammer van het grijze weer, maar desondanks heb je prachtige foto's, vooral de macrofoto's komen erg goed over.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen